HARDCORE TRAINING!!!

duminică, 20 martie 2011

Antrenament - Arnold Schwartzenegger

Cand pronunti bodybulding, instinctiv iti apare in minte Arnold Schwarzenegger, cel care a fost incoronat regele bodybuilding-ului.
Principiile lui Arnold
Cand vine vorba de antrenament, Arnold are anumite principii, care ar trebui sa fie prezente in orice program de antrenament.Inainte de toate, Schwarzenegger puncteaza ca nevoile fiecarui individ difera.Asadar trebuie sa iti asculti propriul corp inainte sa decizi ce tip de antrenament sa incepi. Diferenta o propriul tau corp: cat de repede sau cta de incet iti cresc muschii, tipul de metabolism, punctele slabe ale organismului tau, nivelul de recuperare.
Dupa ce ai luat in considerare toate acestea, urmatoarele lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare dupa Arnold Schwarzeneger sunt:
Rezistenta progresiva
Daca vrei sa avansezi cu antrenamentul si cu nivelul de greutate, trebuie sa continui sa adaugi greutati - este simplu.
Antreneaza-te din greu
Asta nu inseamna ca trebuie sa te antrenezi pana la epuizare. Inseamna sa te antrenezi pana cand nu mai poti repeta un set fara sa iei o pauza.
Numarul de repetari
Arnold te sfatuieste sa faci intre 8 si 12 repetari pentru muschii de sus ai corpului si intre 12 si 16 repetari pentru muschii din partea de jos ai corpului. De stiut ca muschii inferiori obosesc mai greu decat cei superiori.
Calitatea buna a contractiei
Este important de stiut ca greutatea are rolul de a stimula muschii. Pentru a realiza aceasta stimulare trebuie sa izolezi muschii pe care vrei sa-i lucrezi. Mai exact sa alegi greutatea potrivita astfel incat muschii vizati sa fie lucrati sa suporte greutatea aleasa si sa nu apeleze la alte grupe musculare.
Concentreaza-te asupra grupei musculare pe care vrei sa o lucrezi si tine-i pe restul relaxati.
Zilele grele
In primele zile din aceast aperioada Arnold a petrecut mult timp facand exercitii pentru imbunatatirea puterii fizice si a cresterii musculaturii. Pe parcurs, si-a dat seama ca pentru a ramane in joc trebuie sa se concentreze asupra grupelor musculare pe care ii vizeaza sa ii dezvolte si sa ii separe de restul.
In tot acest timp Arnold nu a scazut nivelul intesitatii antrenamentului, dar nici nu l-a crescut. Totusi o zi pe saptamana a supranumit-o `ziua cea grea`, zi in care folosea la maximum forta tuturor grupelor musculare.
Recuperarea
Ultimul principiu in antrenamentul lui Arnold Schwartzener este suficienta recuperare. Anumite grupe de muschi au nevoie de mai mult timp pentru recuperare decat altele. O pauza de 48 de ore intre sesiunile de antrenament este suficienta.
Arnold recomanda sa se faca cate 4 seturi pentru fiecare exercitiu. Considera ca este cel mai bine pentru ca:
Este cantitatea minima pentru a stimula fibra musculara.
Daca faci mai mult de patru repetari risti un supraantrenament
Facand 4 repetari pe set vei reusi sa faci un total de trei sau patru exercitii peintreg corpul.
Nutritia ocupa un loc important caci este responsabila de imbunatatirile pe care le vedem in lumea bodybuilding-ului de azi. Arnold recomanda o dieta formata din 40% proteine,40% carbohidrati si 20% grasimi. 
Arnold Schwarzenegger a facut din antrenament un mod de a trai. Daca vrei sa ii semeni catusi de putin ar trebui sa faci la fel.
Mult succes!!!  TRAIN HARD!!!