HARDCORE TRAINING!!!

vineri, 25 martie 2011

Indreptari cu haltera,un exercitiu dur pentru dezvoltarea unor muschi puternici

Ai urmarit vreodata un concurs de “Strongman”? Competitia consta in ridicarea unor greutati uriase de catre niste indivizi extrordinar de puternici. Aceasta ridicare este numita in termeni de specialitate “indreptare”, fiind o miscare esentiala si foarte eficienta, ce sta  la baza tuturor exercitiilor pentru dezvoltarea fortei.
In ceea ce priveste pregatirea pentru un astfel de exercitiu, tot ce trebuie sa faci e sa incarci o bara si sa o aduci aproape de gambe.Distanta dintre talpi trebuie sa fie egala cu latimea umerilor. Apleaca trunchiul, aducand umerii deasupra halterei si apuc-o cu o priza in pronatie(palmele trebuie sa fie orientate spre podea).  Mainile sunt plasate lateral de genunchi. Mentine spatele in linie dreapta si trage omoplatii unul spre celalalt si in jos. Inainte de a incepe, indreapta putin picioarele pentru a creste putin tensiunea in muschi. Contracta partea inferioara a abdominalilor si fesierii.
Prima etapa - sol-genunchi:

    indreapta picioarele, mentinand trunchiul si soldurile la acelasi unghi. Bara trebuie sa fie tot timpul in contact sau foarte aproape de gambe.

A doua etapa - genunchi-mijlocul coapselor:
    Ridica-te in pozitie verticala, proiectand soldurile spre inainte. In pozitia finala, trage omoplatii spre posterior si in jos si contracta musculatura lombara.
A treia etapa - coborarea greutatii:

    nu e nevoie de miscare inversa perfecta,doar coboar-o.


A patra etapa - urmatoarea coborare:
Reia faza de pregatire,daca e nevoie, lasa jos haltera si prinde-o din nou. Trebuie sa executi corect fiecare repetare si daca nu te opresti putin pentru a-ti pregati urmatoarea indreptare, este posibil sa dai si rateuri, adica sa te folosesti de inertie, balansand trunchiul. Daca executi corect, nu-ti pui in pericol regiunea lombara. Daca ai avut probleme cu spatele, s-ar putea ca muschii sa nu participe corect la executia miscarii, atunci fiind recomadate indreptarile tip sumo. In acest caz departeaza mult picioarele  si orienteaza varfurile putin spre exterior, apuca bara cu o priza in pronatie, iar mainile trebuie sa fie plasate pe bara intre genunchi.In acest fel, spatele va fi mai drept la start, iar riscul unei accidentari se va reduce.
TRAIN HARD!!!

Bodybuilder Johnnie Jackson 765 lb. deadlifts--->>> V I D E O