HARDCORE TRAINING!!!

miercuri, 23 martie 2011

Apa,cea mai importanta pentru un culturist

Nu subestimati cantitatea de apa pierduta prin transpiratie - Trebuie sa beti doua cani de apa pentru fiecare jumatate de litru pierdut in timpul antrenamentului.Puteti pierde 1-4 litri de apa intr-o ora ceea ce cere 4-16 cani pentru refacere.Cantariti-va inainte si dupa antrenament pentru a determina cu exactitate cata apa pierdeti.

Consumati apa pe parcursul antrenamentului - Tineti o sticla de apa la indemana.In timpul antrenamentelor dure,beti 1/4 l la fiecare 15-20 minute.

Nu asteptati sa vi se faca sete pentru a bea apa - Senzatia de sete nu este un senzor acurat al starii de hidratare.

Luati o sticla de apa la serviciu si beti-o pe parcursul zilei.

Nu consumati cafea cofeinizata,ceaiul sau apa minerala in loc de apa - Aceste lichide au rol de diuretice,eliminand apa din corp,deci consumati aceste lichide diuretice cu moderare.

Tineti minte ca bolile ca raceala si gripa pot duce la deshidratare - Urmati deci sfatul medicului - beti multe lichide - dar asigurati-va ca nu au efect diuretic.

Sportivii ar trebui sa consume mai mult decat conventionalele 8 pahare de apa pe zi - E recomandat sa consumati 1 l de apa la fiecare 1000 calorii,deci 3-4 l pentru culturisit.

De asemenea,aveti nevoie de mai multa apa daca petreceti mult timp afara.

Incepeti si sfarsiti ziua cu un pahar de apa - Va inlocui apa pierduta in timpul somnului prin respiratie si transpiratie.

Daca beti multa apa,urina va fi in cantitati mari si va avea o culoare deschisa - Daca urina este intunecata si putina,trebuie sa beti mai multa apa.