HARDCORE TRAINING!!!

duminică, 20 martie 2011

Ce este culturismul? Definitie:

Culturismul (în engleză body building „construirea corpului”) este sportul dedicat dezvoltării musculaturii printr-o combinaţie de antrenamente cu greutăţi, mărirea numărului de calorii consumate şi odihnă. Culturiştii de performanţă îşi etalează fizicul în faţa unei comisii de arbitri, care acordă voturi bazate pe mai multe criterii (masă musculară, definire, separare, simetrie, proporţionalitate etc).

Cel mai celebru culturist al tuturor timpurilor este Arnold Schwarzenegger, care, înainte de a deveni cel mai bine plătit actor din lume şi guvernatorul statului California, a fost multiplu campion mondial la amatori şi profesionişti, precum şi deţinătorul a şapte titluri Mr. Olympia, în cea mai importantă competiţie a culturismului profesionist.
Arnold Schwarzenegger - Mr Olympia 1975


Culturismul este una dintre disciplinele practicate in egala masura de catre tineri, cat si de persoane mai in varsta. In multe tari din lume este poate cel mai popular sport si aceasta datorita faptului ca are o longevitate foarte mare si poate fi practicat de orice persoana trecuta de varsta de 16 ani, nu este indicata practicarea culturismului mai devreme de aceasta varsta deoarece poate avea unele efecte negative asupra dezvoltarii armonioase a organismului.

Culturismul prin natura sa, imbunatateste functionarea intregului organism si ii va intari sanatatea. Printr-o alimentatie sanatoasa asociata cu practicarea antrenamentelor cu greutati, organismul nu numai ca se dezvolta armonios, dar se mai si pastreaza in aceasi forma foarte multi ani.

Deci putem spune despre culturism ca este sportul ideal!