HARDCORE TRAINING!!!

vineri, 25 martie 2011

Dormi ca sa cresti in masa musculara

Dezvoltarea musculara presupune: antrenament cu greutati,alimentatie si odihna.Acestea sunt cele trei principii de baza pe care nu trebuie niciodata sa le neglijam daca dorim o masa musculara bine dezvoltata.

Incepatorii, de obicei, au tendinta de a gresi atunci cand se preocupa mai mult sa isi asigure suplimentele alimentare necesare decat sa isi faca "siesta". De ce e asta o problema? Pentru ca somnul este important pentru sanatate, atat pe plan fizic, cat si pe plan afectiv.

Daca somnul este perturbat, nu mai poti face eficient activitatile zilnice, printre care si sportul cu greutati.Pentru culturisti un somn bun si odihnitor,respectarea numarului de ore necesar refacerii reprezinta una dintre premizele esentiale obtinerii performantelor dorite, exprimate mai ales in dezvoltare eficienta in masa musculara.

Orele de somn mai putine, mesele mai dezordonate, iti vor afecta negativ organismul, mai precis recuperarea corpului dupa orice fel de antrenament, ducand la oprirea progreselor in masa musculara.

Ce poti face:

In primul rand, micsoreaza volumul antrenamentelor si numarul de sedinte pe saptamana. Mergi la sala o data la 4-5 zile, la un antrenament faci jumatatea superioara, la celalalt cea inferioara.

Pentru fiecare grupa musculara ai grija sa faci cate un exercitiu de baza a 3 serii. Chiar daca bei cafea, lipsa somnului iti va afecta organismul si vei simti asta pe propria piele.

Iata cateva sfaturi pentru cum iti poti imbunatati somnul:
  •     Ai grija sa iti stabilesti un orar regulat de culcare si trezire. Daca mergi la culcare la ora 23, trezeste-te la 7. Nu ai nevoie de mai mult de 8 ore, insa acestea sunt sfinte.
  •     Daca ai probleme cu somnul noaptea, nu dormi ziua.
  •     Elimina, pe cat posibil, zgomotele exterioare.
  •     Nu lua medicamente de somn, mai ales fara control medical.
  •     Detaseaza-te de cotidian. Nu tine in dormitor un calculator sau televizor.
  •     Nu bea prea multa apa seara, pentru a nu fi nevoit sa mergi la baie in timpul noptii.
  •     Antrenamentele seara nu sunt deloc indicate. Nu fac decat sa iti perturbe somnul. Antreneaza-te cu cel putin 4 ore inainte de culcare.
  •     Trage jaluzelele si nu lasa soarele de dimineata sa iti afecteze somnul.

Astfel de idei, chiar daca pot parea banale, sunt foarte utile si efectele benefice se vor vedea chiar in timpul antrenamentului. Creierul are nevoie de odihna pentru a putea functiona la capacitate maxima. La fel si muschii!

TRAIN! EAT! SLEEP!