HARDCORE TRAINING!!!

duminică, 20 martie 2011

Steroizii

Multe dintre persoanele angrenate in activitati de fitness si bodybuilding incep la un moment dat sa caute metode alternative de crestere a efectelor antrenamentului. De obicei asta inseamna ca vor recurge la steroizi si asta pentru ca se stie ca acestia ajuta la cresterea rapida a masei musculare.
Inainte de 1935 nu era demonstrat faptul ca steroizii actioneaza ca anabolizantele. In acel an, doi cercetatori au descoperit ca dupa ce au facut o injectie cu steroizi unui caine masa musculara a acestuia a crescut foarte mult. Pana prin 1940, majoritatea ridicatorilor de greutati au inceput sa foloseasca steroizi pentru a isi mari masa musculara si pentru a da un mai bun randament la sala.
De-a lungul anilor, steroizii anabolizanti au fost folositi destul de mult in medicina, inclusive pentru calmarea traumelor prizonierilor de razboi. In acest moment, cel putin in Statele Unite ale Americii, acesti steroizi sunt tinuti sub controlul autoritatilor. Asta inseamna ca nu pot fi folositi pentru cresterea performantelor sportive, dar pot fi folositi pentru a trata anumite boli.
Cum functioneaza?Acesti steroizi ajuta la refacerea rapida a tesutului muscular si cresc sinteza proteinelor. Cresc in mod evident cantitatea de testosteron din corp, ceea ce insemna ca trupul se va dezvolta mai repede, masa musculara crescand. Steroizii cresc asadar masa musculara si forta. Avand in vedere ca sunt anabolizante, opresc reactiile care duc la scaderea masei musculare sau la depunerea de grasimi.

Multi dintre cei care folosesc steroizi spun ca le induc si o stare de euforie, agresivitate si o mai mare rezistenta la stress. Aceste efecte ii ajuta sa se antreneze mai mult timp si mai intens.
Cum iei steroizi?Steroizii ii iei de obicei in cicluri. Perioada unui ciclu depinde de cat de experimentat este cel care ii ia si de tipul de steroizi. Unele cicluri pot fi scurte, de circa patru saptamani, in timp ce altele pot ajunge chiar la 20 de saptamani. Dupa terminarea unui ciclu, cel care foloseste face o pauza pana la urmatorul ciclu.

Unii dintre noi aleg sa foloseasca mai multe tipuri de sterozi in acelasi timp, ceea ce inseamna ca forteaza. Se presupune ca unii steroizi sunt coplementari cu altii si daca ii combini le creste eficienta.

Steroizii se injecteaza in muschi, dar sunt si sub forma de pastile, creme sau plasturi care se aplica pe piele.
Efecte secundare ale steroizilor

Unele dintre efectele secundare sunt:
-Acneea
-Ginecomastia (barbatilor li se formeaza sani)
-Afectiuni ale ficatului
-Tensiune crescuta, lucru care poate duce spre un atac de inima
-Crestere a colesterolului "rau" si scadere a colesterolului "bun", lucru ce poate duce la boli cardiovasculare
-Aparitia cheliei
-Marirea prostatei
-Atrofierea testiculelor (o micsorare a lor)
Daca vrei sa incepi sa iei steroizi asigura-te ca stii totul despre acest subiect si ca ai pus bine in balanta efectele. Nu numai ca efectele secundare pot fi periculoase, dar nici nu esti sigur ca te vei mentine si apoi la forma la care ajungi, pentru ca nu toti reusesc asta. Trebuie sa te hotarasti daca merita sa-ti asumi un astfel de risc.