HARDCORE TRAINING!!!

luni, 21 martie 2011

Trapez - antrenament

Trapezul este un muschi relativ mare, cu fibre musculare care au originea pe procesele spinoase ale vertebrelor cervicale si toracale si pe protuberanta occipitala externa(craniu). Din fata se pot vedea doar fibrele verticale, iar din spate se poate vedea tot muschiul in partea centrala a spatelui, intre omoplati.Grupa foarte importanta pentru aspectul general al unui sportiv, este solicitata indirect in unele exercitii pentru spate sau deltoid.

Trapezul asista miscarile de impins vertical(partea superioara) si de tras(patea mediana si inferioara).

Antrenarea trapezului cu greutati mari pune presiune inutila pe coloana vertebrala pentru un muschi care oricum este lucrat la alte exercitii. Mai ales incepatorii dornici de un fizic masiv(cu ceafa groasa) fac aceasta greseala de a antrena trapezul cu greutati periculoase. Efectele negative nu se vad imediat, dar in timp risti accidentari la coloana vertebrala, foarte dureroas si aproape imposibil de vindecat, de multe ori necesitand interventii chirurgicale(operatie de hernie de disc)
Exercitii:

Ridicari de umeri cu haltera

    Principalul muschi antrenat:Trapez
    Alti muschi lucrati:Niciunul
    Echipament:Haltera
    Tipul miscarii:Izolatie

Executie:

Tineti cu haltera cu amandoua maini in fata cu mainile putin mai desfacute decat latimea umerilor.Tineti picioarele la latimea umerilor.Stati drept cu bara la lungimea mainilor. Lasati umeri in jos cat de mult posibil pentru pozitia de start.Ridica umeri cat de mult poti.Poti deasemenea sa-i si rotesti in sus, printr-o miscare semicirculara din fara spre spate. Apoi usor reveniti la pozitia initiala, poate fi executat si cu gantere. Antrenarea trapezului da culturistilor grosimea spatelui.

Ridicari de haltera

    Principalul muschi antrenat:Trapez
    Alti muschi lucrati:Biceps, Umeri
    Echipament:Haltera/Bara
    Tipul miscarii:Compusa

Executie:

Stand in picioare apucati o haltera la latimea umerilor. Lasati ca bara sa atarne in fata voastra.Tineti corpul si incheieturile drepte. Trageti bara spre babie, tinand-o aproape de corp, Concentrandu-va sa trageti mai mult cu muschii trapezului, sau cu deltoizii anteriori, in functie de ceea ce doriti sa lucrati mai mult.Reveniti usor la pozitia de start.NU trisati prin a va apleca in fata sau a va lasa pe spate.NU leganati.Majoritatea culturistilor au tendinta de a face un balans pentru a pune cat mai mult greutate pe bara.Nu faceti aceasta greseala, nu uitati ca practicati culturismul si nu powerlifting.Scopul de baza de antrenare in culturism este executarea cat mai corecta a exercitiilor pentru dezvoltarea unui corp armonios.


Rotirea umerilor cu gantera sau ridicarea umerilor cu gantera

    Principalul muschi antrenat:Trapez
    Alti muschi lucrati:Niciunul
    Echipament:Gantere
    Tipul miscarii:Izolatie

 Executie:

Stati drept cu picioarele departate la latimea umerilor. Tineti doua gantere cu mainile pe langa corp.Coborati umeri cat de mult posibil.Ridicati umeri cat mai sus.Apoi reveniti usor la pozitia initiala.Puteti sa rotiti umerii in locul ridicarii lor, mai poate fi executat si cu o haltera in locul ganterelor.


TRAIN HARD!!!

Kevin Frasard- Trap Training--->> VIDEO